Barbera

Ca' Di Pian Barbera d'AstiBarbera är en blå vindruva som rätt hanterad ger fruktiga, nyansrika och medelfylliga viner med god struktur och med inslag av plommon, mogna körsbär och annan frukt samt låg tanninnivå. Ofta har Barberaviner en jämföreslevis hög syra. Druvan är den näst mest odlade blå druvan i Italien efter Sangiovese och har de senaste decennierna gett toppviner i Piemontedistriktet i nordvästra Italien. Fina viner på Barbera görs även i Mexiko, Argentina, USA, Australien och Grekland. Kvalitetsviner på Barbera vinner på några års lagring, helst på Barriquefat som bidrar med mer tanniner och gör vinerna fylligare.

Barberan har normalt en relativt okomplicerad om än strukturerad smak och passar därför de mer vardagliga, itailenska rätterna.

  • PASTA: All slags pasta med tomatbaserad sås, alternativt t.ex. svampsås eller dylikt
  • KÖTT: Ljust kött, fågel, fläsk, ej för kryddiga tillbehör
  • SÅS: Tomatsås, sardellsås eller annan sås med aningen sälta/syra
  • ANNAT: Passar bra också till pizza

Här kommenterar vi med god netikett! Dvs med respekt för olika åsikter, vårdat språk och sakligt. Kommentaren skall anknyta till inlägget. Att i kommentaren, eller signatur, länka till något i sammanhanget orelevant är ej förenligt med god netikett enligt denna bloggs kommentarsregler. Kommentarer som ej följer god netikett tas bort!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s