Barbaresco

BarbarescoBarbaresco viner görs på Nebbiolo druvan som främst växer i distriktet Piemonte i nordvästra Italien. Man kan se detta vin som ett yngre syskon till de kraftigare Barolo vinerna. En välgjord Barbaresco är ett aromatiskt och elegant vin med en doftpalett av viol, rök och ros-liknande parfymer med smaktoner av körsbär, tryffel, fänkål och lakrits. Från Piemonte kommer viner som heter Nebbiolo (lättaste), Barbaresco (medelfylligt) och Barolo (fylligt). De smakrika Nebbiolo baserade vinerna tenderar att passa bäst med tillikaledes smakrik mat. Och som många itaienska viner innhåller också dessa lite syra, vilket gör att de också passar rätter med lite syrlighet i smaken.

Vinet passar allra bäst till smakrik, Italiensk mat (eller liknande) som kan bära upp vinet. Följande mat passar bra:

  • KÖTT: Smakrika rätter av lamm och nöttkött, mustiga grytor, kryddiga tillbehör
  • SÅS: Kraftig svampsås, reduktioner på rödvin, balsamvinäger
  • OST: Smakrika, lagrade hårdostar som t.ex. Parmesan eller liknande

 

Annonser

Här kommenterar vi med god netikett! Dvs med respekt för olika åsikter, vårdat språk och sakligt. Kommentaren skall anknyta till inlägget. Att i kommentaren, eller signatur, länka till något i sammanhanget orelevant är ej förenligt med god netikett enligt denna bloggs kommentarsregler. Kommentarer som ej följer god netikett tas bort!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s