Betygskala

När jag/vi betygsätter vin så sker det helt och hållet baserat på egen smak och upplevelse. Och som vi alla vet så är smaken som baken, dvs den skiljer sig människor i mellan ganska markant i många sammanhang. Gamla ärrade vin-nördar tenderar att uppskatta viner som en vin-novis ofta kan ha svårt för, vilket gör varje bedömning av ett vin högst personligt. Så ta betygsättningen för vad den är och använd den mer som en hjälpande hand än en absolut sanning.

Här använder vi oss av en 5-gradig betygskala där vi delar ut 1 – 5 stjärnor, där 1 är sämst och 5 är bäst. Skalan har dock utvecklats till att också innehålla halva stjärnor, så i praktiken så har vi en 10-gradig skala. Betygen betyder följande:

5 Stjärnor - Helt fantastiskt!Fantastiskt vin! Outstanding!

.

4 Stjärnor - Mycket bra!Mycket bra vin! Hög klass!

.

3 Stjärnor - OK, jag gillar det!Bra vin! Jag gillar det!

.

2 Stjärnor - Inte min smak!OK! Men tveksam om jag köper igen!

.

1 Stjärna - Inte bra alls!Mindre bra vin! Gillar inte!

.

Har jag/vi betygsatt ett vin med t.ex. 3½ stjärna så innebär det helt enkelt att vinet betygsmässigt balanserar någonstans mellan betygen 3 och 4. Inte svårare än så.

Här kommenterar vi med god netikett! Dvs med respekt för olika åsikter, vårdat språk och sakligt. Kommentaren skall anknyta till inlägget. Att i kommentaren, eller signatur, länka till något i sammanhanget orelevant är ej förenligt med god netikett enligt denna bloggs kommentarsregler. Kommentarer som ej följer god netikett tas bort!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s