Etiketter

, , , , , , , , ,

QuicheJag har blivit med muffinplåt! Var ju helt enkelt tvungen om jag ville göra små läckra mini-quiche i mängd. Och så läckert det blev! Plåten är definitivt en bra investering om man vill göra lite fler, mindre portionsbitar av denna undebart smakrika quiche med blandad svamp, mozzarella och pinjenötter. Passar som en delikat förrätt, ett tillbehör till middagen eller som en del av en härlig brunch. Lätt att laga och bjuder på finfina smaker för både gom och öga! Svampblandingen kan man med fördel variera beroende på säsong och vad som finns tillgängligt, huvudsaken är att den är färsk (dvs inte fryst eller torkad, blir inte samma spänst i svampen). Prova den, jag lovar att det kommer att bli en ny favorit!

Mini quiche med svamp, mozzarella & pinjenötter

Ingredienser (ca 8 st i muffinplåt)

  • ½ gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 100 gr champignoner, hackad
  • 100 gr portabello alt Karl Johan, hackad
  • 50 gr ostronskivling, hackad
  • 175 gr kvark, naturell
  • 100 gr Mozzarella, finhackad
  • 2 st ägg
  • 3 msk mannagryn
  • 25 gr pinjenötter, finhackade
  • smör
  • ströbröd
  • salt & peppar
  • Garnering – färsk basilika, pinjenötter

…och så här gör du:

  1. Värm upp ugnen till 200 C (varmluft 180 C)
  2. Smöra in 8 hål på muffinplåten och täck fint med ströbröd
  3. Smörstek den finhackade löken och vitlöken tills de mjuknad, ta upp
  4. Lägg den hackade svampen i stekpannan, låt det mesta av vattnet koka bort. Lägg i smör, krydda med lite salt & vitpeppar och stek dem på medelvärme tills all vätska är borta. Rör i löken den sista minuten.
  5. Blanda kvark, ägg, mozzarella, mannagryn och finahckade pinjenötter i en skål. Smaka av med salt & svartpeppar.
  6. Häll av eventuell extra vätska från svampen och blanda sedan ner svamp/lök i skålen.
  7. Skeda upp blandningen i dina muffinform och låt sedan bakas i ugnen i ca 20 minuter tills de fått en fin färg.
  8. Ta ur muffinformen från ugnen, låt svalna 5 minuter innan du försiktigt tar upp dina quiche.
  9. Kan serveras både varma och kalla, garnera med strimlad basilika och lite hela pinjenötter! Njut!

Somsagt, ganska lättlagat även om det är en hel del ‘hacka’ involverat i processen. Men det är det värt! 🙂

 

Annonser