Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Nyheter Juni 2015Jomenvisstserru – var på Munkskänkarna igår (tack för inbjudan Micke) och provade delar av junisläppet. Och urvalet höll nog en ganska hög lägstanivå måste jag säga. Hittade en del goda och prisvärda viner som jag tänkte dela med mig av här. Fyra röda och en vit, samtliga från olika hörn av vinvärlden och väl värda att prova på! Blev lite extra förtjust i en spanjor från Navarra, vilket var lite oväntat. Men så är det, provar man inte så hittar man heller inte nya smakupplevelser. Har du testat någon av dessa? Lämna då gärna en egen kommentar och tala om vad du tyckte!

4½-StarsPagos de Aráiz Noble 2013 – nr 6293, 89 SEK

En mycket god och smakrik blend av Tempranillo, Cabernet Sauvignon och Graciano från spanska Navarra. Nästan lite glöggiga kryddor, tydliga vaniljtoner, mörka körsbär och en hint av lavendel. Bra balans mellan syror och tanniner. Ett riktigt kap i förhållande till prislappen!

4 Stjärnor - Mycket bra!Novas Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2013 – nr 2229, 99 SEK

En mustig, ekologisk Carbernet Sauvignon från distriktet Maipo i Chile. Riktigt osar av svarta vinbär vid första sniffen, villket också är tydligt i smaken. Lägg till lite viol, medelhavsörter och en lätt touch av rostat trä…och det smakar så där fylligt gott. Ett pris under hundralappen är riktigt bra.

4 Stjärnor - Mycket bra!Château L’Ermitage Listrac-Médoc 2012 – nr 2479, 126 SEK

En intressant blend av 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon och 10% Petit Verdot från den ”vänstra stranden” i Bordeaux! Har en lätt rökig näsa som gör det hela lite kul. Medelfyllig, stram med tydliga toner av mogna röda vinbär, röda körsbär och en hel del kryddor. Välbalanserat mellan fat, syra och tanniner. Riktigt gott, men kräver sin mat….varför inte till sommarens grillade lammracks! Känns som den har en liten lagringspotential också.

3½-StarsUmani Ronchi Conero Riserva 2012 – nr 3025, 99 SEK

För de flesta är italienska Marche fortfarande rätt okänd som vinregion. Personligen tackar jag för det, då jag får behålla dess underbara viner för mig själv. Denna Conero DOCG betsår av 100% Montepulciano, mycket mörk frukt, korinter, svarta plommon och en aning vanilj. Gott, som alltid…och priset är riktigt bra!

3½-StarsWattle Creek Sauvignon Blanc 2013 – nr 6604, 101 SEK

Till sist klämmer vi in en riktigt god Sauvignon Blanc från Sonoma County i Kalifornien! Aromatisk, lite floral näsa. Mycket fruktigt, torrt med tydlig fatkaraktär, gula äpplen, lite syrliga krusbär. Riktigt gott – passar smakrika fisk-, kyckling- och fläskrätter. Min bättre hälft kommer definitivt att gilla detta!

 

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

 

Annonser