Etiketter

, , , , , , , ,

BlogÄr du också en av dem som under åren testat en uppsjö av olika korkar och vakuumpumpar för att förvara slatten vin som blev över efter middagen? Har själv prövat några olika varianter men aldrig blivit särskilt imponerad av resultatet. Senaste åren har jag faktiskt bara satt på originalkorken och ställt in flaskan i kylskåpet. Inget jag pratat högt om, även om jag i mitt stilla sinne insett att de allra flesta av oss nog gör likadant. Har faktiskt upplevt att vissa viner vunnit på att på detta vis förvaras i kylskåpet i några dagar/upp till en vecka…..helt enkelt smakat bättre! Men vad vet väl jag, en glad om än nördig amatör i dessa sammanhang….

Nu har jag dock fått vatten på min kvarn. Den ypperlige skribenten Magnus EricssonUppkorkat slår en gång för alla fast – Skit i pumpen! Att trycka tillbaka korken och förvara vinslatten i kylskåpet en kortare period är helt OK! Det finns i de allra flesta fall inget behov av något annat, och det gäller i allra högsta grad mig själv. Mycket bra och läsvärd artikel – rekommenderas varmt!

Egen GlöggHar också uppmärksammat att allt fler redan satt upp ljusslingor, adventsljusstakar och annat som lyser upp det kompakta höstmörkret. Börjar faktiskt få lite julfeeling och kommer att plocka fram mina ljusprylar till helgen…vem orkar vänta, behöver ljuset nu! Och kanske är det dags att sätta den första satsen av min egen glögg, den underbart goda från Fjälkinge som jag tipsade om redan förra året. Alla bekanta som gjorde den var lyriska, så se nu till att prova – du kommer inte att bli besviken! Och den både värmer och lyser upp….

 

 

Annonser