Etiketter

, , , , , , , ,

Fyllda kalvrulladerSnart helg igen och med det tid att laga god mat till sina nära & kära. Själva får vi gäster imorgon kväll, så jag räknar med att spendera större delen av lördagen i köket när ett flertal rätter skall tillagas. Och då jag älskar att ”kocka” så är det inga problem, ser fram emot det helt enkelt. Konsten är att lyckas förbereda allt så mycket som möjligt, så jag slipper stå med förklädet framför spisen när gästerna kommer. Förhoppningsvis lyckas jag med det också i morgon. För den som vill laga någonting gott till helgen så har jag här ett mycket smaskigt recept på fyllda, italieninspirerade kalvrullader. Receptet kommer ursprungligen från Moderna Mammas, men originalet har som vanligt ”justerats” lite efter mitt eget tycke och smak.

Italieninspirerade kalvrullader

Ingredienser (4 pers)

  • 4 kalvschnitzlar ca 500 g (alt. tunn lövbiff om du har svårt att hitta kalvschnitzel)
  • ca 60 g brödsmulor (torrt bröd)
  • 1 äggula
  • 200 g Ricotta
  • 80 g tunna skivor skinka (Parmaskinka alt. rökt, beroende på smak)
  • 150 g fläskfärs
  • 5 msk finriven Parmesan
  • 1 rejäl knippa finhackad timjan (bladen)
  • 2 dl gott, vitt vin
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl mjöl
  • Smör och olja att steka i
  • Salt och peppar
  • Tandpetare

…och så här gör du:

  1. Låt brödsmulorna svälla i mjölken i ca 10 minuter. Finhacka under tiden fyra skivor skinka och blanda dem med ricotta, parmesan, fläskfärs, äggula och finhackad timjan.
  2. Krama ur mjölken ur brödet och lägg det i blandningen. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg en skiva skinka på varje schnitzel. Fördela blandningen på köttskivorna, rulla ihop dem och fäst med en tandpetare.
  4. Vänd rulladerna i mjöl och stek dem snabbt gyllenbruna i smör och olja.
  5. Häll på vitt vin och låt sjuda under lock i 15-20 minuter.
  6. Garnera med några timjankvistar. Servera sedan med resten av vinet, en god sallad och lite rotfrukter, potatis, ris – allt efter eget tycke och smak. Smaklig spis!

Själv lyckades jag inte komma över någon kalv senast jag lagade detta, så jag gick på fint skuren lövbiff istället….och det blev makalöst gott. Serverade ett gott, buljongkokt ris till samt en småbladig grönsallad. Svårare än så är det inte….

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,