Etiketter

, , , , , , ,

Årets vinnande vinerSå var det dags igen! Varje år röstar mer än trettio av Sveriges främsta vinskribenter fram de bästa vinerna under året. Detta sker i ett flertal olika klasser och omröstningen avgjordes i början av December 2013 på Allt om Vin’s branschgala. I omröstningen ingår även Årets Vinland och Årets Vinhus. Hela resultatet av omröstningen kommer att finnas i Allt om Vin nr 1– 2014, men delar finns även att redan nu hitta på WOW News. Förutom att jag redan nu kan konstatera att Frankrike blev utsett till Årets Vinland (fjolårets vinnare Italien kom ”bara” tvåa – snyft) så kommer här några utdrag av de övriga vin(n)arna!

ÅRETS VITA VIN(N)ARE – (placering, vin, importör)

Det bästa bland trotjänarna på den svenska vinlistan

Not: Roligt att se Georg Breuer på listan i år igen. Vinet, då årgång 2009, tog guld 2012 i mixklassen ”Årets folkvalda vin(n)are”. Har fortfarande inte provat den dock…

ÅRETS RÖDA VIN(N)ARE

Det bästa bland trotjänarna på den svenska vinlistan

Not: En favorit som kammar hem guld – kul! Har tidigare skrivit om Poliziano Vino Nobile di Montepulciano Viti Nuove, som förärades hela 4 stjärnor – ett kanonvin!

ÅRETS VITA FOLKVALDA VIN(N)ARE

De bästa köpen bland de vita viner som kvalat in via beställningssortimentet.

Not: Vem hade inte anat att Von Winning Riesling skulle nå topp tre i någon av klasserna – sommarens självklara i folkhemmet!

ÅRETS RÖDA FOLKVALDA VIN(N)ARE

De bästa köpen bland de röda viner som kvalat in via beställningssortimentet.

Not: Idel oprövade på topp placeringarna…skärpning Thomas!

ÅRETS VITA BESTÄLLNINGSFYND

De bästa köpen bland årets vita beställningsviner

Not: Guldplatsen till Soalheiro Alvarinho är föga förvånande – synd bara ett det ständigt är slut, men jag förstår varför!

ÅRETS RÖDA BESTÄLLNINGSFYND

De bästa köpen bland årets röda beställningsviner.

Not: Här tog en av de egna årsfavoriterna, Wynns Coonawarra Estate Cabernet 2008, en guldpeng. Har tidgare skrivit om också den – 4 stjärnor! Ett mycket bra köp!

Var också i år en hel del vin(n)are i de olika kategorierna som jag själv inte provat tidigare, och självklart måste detta åtgärdas i vanlig ordning varför samtliga nu är satta på inköpslistan. Har du testat någon av 2013 års vin(n)are – lämna gärna en kommentar med Ditt omdöme!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser