Etiketter

, , , , , , ,

NyarsfyverkeriEfter en underbart härlig och stämningsfull julhelg (tack hela stora familjen!) så börjar nu 2013 komma mot sitt definitiva slut. Själv ska jag fira in det nya året med min bättre hälft, svärmor och hennes övriga familj. Då jag står för middagen (surprise, surprise) så har jag redan börjat förbereda både mat och dryck, allt för att slippa stå i köket allt för länge under nyårsafton. Något som förövrigt är mycket bra att tänka på när man väljer nyårsmenyn – välj åtminstone en förrätt och dessert som går att förbereda dagen innan, så får du mer tid att njuta av din familj/vänner under kvällen. Här på VinoFino kan du komponera din egen nyårsmiddag rätt enkelt. Har här sammanställt några förslag, baserat på de recept jag tidigare lagt ut. Vad tror du om de här alternativen…

Förrätt

  • Hummersoppa – en klassiker, och det finns ingen godare än denna! Helt gjord från scratsch och med en ljuvlig touch av cognac!
  • Räk- och Laxtartar – en ljuvlig skapelse med härliga smaker av citron, dill, färska räkor och lax.
  • Crostini med kycklinglevermousse – kryddad med färsk timjan och cognac, lämnar ingen oberörd!

Varmrätt

Dessert

Inser att jag inte har delat med mig av särskilt många desserter….det får vi rätta till under 2014. I övrigt så har du ovan några goda tips på vad du kan trolla fram som nyårsmiddag – hoppas du hittar något som passar så här i sista minuten. Önskar dig all lycka med matlagningen och ett riktigt, riktigt…

GOTT NYTT 2014 !

Skål för året som gått, och skål för året som kommer! Må det nya bringa lycka och välgång till er alla!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om