Etiketter

, , , ,

Crostini w MushroomsSommar, sol och lata dagar tarvar emellanåt lite ”snabbmat” då ett varmt kök kanske inte är det man längtar mest efter. Till förra helgens firande av ”det onämnbara” hade jag förberett en Italien inspirerad buffé som blev mycket uppskattad. Vissa rätter tog längre tid att förbereda, andra lite mindre. Bland annat bjöd jag som entré, tillsammans med en god Prosecco, på små crostini med champinjoncreme. Jag formligen älskar dessa små godsaker, med olika toppings. Och som de gick åt. Nu kan man ju göra detta komplett från scratch, vilket jag nog vanligtvis skulle ha gjort, men när tiden inte räcker till och man ändå vill ha något gott…då får man ta lite hjälp. Det är helt OK faktiskt!

Crostini med Champinjoncreme

Detta behöver du:

  • Crostini, färdiga på påse
  • 1 brk Borgens champinjongreme
  • 1 klyfta vitlök
  • Färsk timjan
  1. Häll champinjoncremen i en skål och pressa i vitlöksklyftan
  2. Finhacka en rejäl knippa färsk timjan och tillsätt
  3. Blanda ordentligt och klicka sedan på cremen på dina costini
  4. Dekorera gärna med ett timjanblad på varje crostini

Underbart snabbt, läckert och smakrikt. Gärna ihop med ett glas av ditt favoritbubbel…det är ju sommar ändå!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 

Annonser