Etiketter

, , , , , , , , ,

BlogSomsagt, det skrivs mycket bra om vin på allehanda bloggar! Fortsätter här att tipsa om mycket intressant läsning. Magnus Ericsson”Uppkorkat” har ett bra inlägg om den växande näthandeln – Nu utmanar näthandlarna monopolet på allvar! Idag finns närmare 90 aktörer på den svenska marknaden och utbudet av spännande, nya viner ökar stadigt. Hos flera av dessa går det numera att handla ”flaskvis”, utan krav på att handla en hel låda, vilket ytterligare ”öppnar upp” för oss lite mer försiktiga! Den här utvecklingen är spännande att följa och det skall bli intressant att se hur det svenska Systembolaget agerar framöver.

På lördag, den 1 Juni, är det nyhetssläpp på Systembolaget. Anders Röttorp”Vinbanken” tipsar om Vintips på de bästa nya vinerna i juni. Till min stora glädje finns det ett antal italienska röda som fått bra omdömen och dessa skall naturligtvis provas å det snaraste. Bland de vita hittar jag en portugisisk Alvarinho som bara måste prövas, och en intressant Grüner Veltliner från Österrike. Spännande!

UPPDATERAT 31 Maj: Anders”Öhmans Mat & Vin” skriver också insiktsfullt om näthandeln i inlägget Systembolaget hotar folkhälsan, som ett direkt svar på Systembolagets snömos till pressrelease i ämnet.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser