Etiketter

, , , ,

LimeIbland hittar man något som lyfter en hel rätt! Något som sätter en oförglömlig touch på hela anrättningen. Något som i ordets rätta bemärkelse sätter ”pricken över i”. Det kan vara allt från en specifik krydda, en särskild ingrediens eller som i detta fallet – ett adderat tillbehör som passar som hand i handske för just den rätten. Lördagens ingefärspannacotta serverades med en härlig Limesirap som verkligen passade bra till. Den triggade mina smaklökar direkt och impulsen att glufsa i sig allt gött var överväldigande – på gott och ont! Denna limesirap skulle nog också passa väldigt bra att t.ex. ringla över en somrig fruktsallad, eller med en klick grädde till en härlig fruktpaj. Användningsområdet är obegränsat!

Limesirap

Ingredienser (4 pers):

  • 1 dl socker
  • ½ dl + 3 msk vatten
  • rivet skal och saft av 1 lime

Så här gör du:

  1. Lägg sockret i en kastrull, häll på vatten och koka tills det hela blir ljusbrunt (tar en stund)
  2. Tillsätt 3 msk vatten (det fräser rejält) och rör om. Tillsätt limesaft och skal. Låt småputtra några minuter.
  3. Justera ev med mer vatten när sirapen svalnat om du tycker att den är för tjock

Enjoy!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

 

Annonser