Etiketter

, , , , , ,

Dussourt Scherwiller RieslingFör några veckor sedan skrev jag om ett helt underbart Pinot Blanc från Alsace, Domaine Dussourt Pinot Blanc Réserve 2009. Vi blev så förtjusta i vinet så att vi omgående beställde några flaskor, plus några flaskor av vinhusets Riesling som av naturliga skäl föranledde ett visst intresse. Fick leveransen i veckan och igår kväll, till en underbart god fiskgryta, korkade vi upp den första flaskan Domaine Dussourt Scherwiller Riesling Réserve Prestige 2007. Och föga förvånande så var också detta vin en veritabel hit, speciellt till den saffrans- och tomatdoftande fiskgrytan. Är mäkta imponerad av detta lilla franska vinhus som producerar kanonviner till överkomligt pris! Det smakar med andra ord MER!

Vinet doftar ljuvligt citrusfruktigt med en härlig mineralton. Smaken är torr och frisk med en påtaglig ton av gröna äpplen/päron och citrus, en aning persika och mineraler. Den friska syran tilltalar mig och ger en lång, god och smakfull eftersmak. Vinet, som lagrats på ekfat i sju månader och endast framställts i 3367 exemplar, känns dock relativt ungt och vinner säkert på några års ytterligare lagring. Enligt uppgift så kan vinet lagras i upp till 10 år.

Domaine Dussourt Scherwiller Riesling Réserve Prestige 2007 (nr 73264 – BS)

Pris: 149 kr

Doft: Härlig, aningen blommig med mycket citrus och mineral. Ljuvligt frisk och aromatisk.

Smak: Torr, frisk, med viss komplexitet. Smakar mycket av friska gröna äpplen/päron, lite persika, citrus och mineraler. Mycket harmonisk balans i den påtagliga syran och med en härligt god och syrlig mineralton i avslutet. En härlig Riesling helt enkelt!

Passar: Jag gillar Rielsing för sig själv, väl kylt. Men som de flesta Riesling så passar detta till allt i fisk- och skaldjursväg. Till min fiskgryta med saffran- och tomatton var det en perfekt match!

Slutomdöme: Ytterligare ett fantastiskt vin från Domaine Dussourt! Och tur att jag beställde fler flaskor av de få som finns tillgängliga, för vännerna lär älska detta lika mycket som jag/vi. Precis som vinhusets Pinot Blanc får också detta vin mycket välförtjänt 4,5 av 5 stjärnor!

Betyg

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 

Annonser