Etiketter

, , , , ,

Årets vinnande vinerVarje år röstar mer än trettio av Sveriges främsta vinskribenter fram de bästa vinerna under året. Detta sker i ett flertal olika klasser och omröstningen avgjordes i år i slutet av November på Allt om Vin’s branschgala. I omröstningen ingår även Årets Vinland och Årets Vinhus. Hela resultatet av omröstningen kommer att finnas i Allt om Vin nr 1– 2013, men delar finns även att redan nu hitta på WOW News. Förutom att jag redan nu kan konstatera att Italien, mycket välförtjänt förstås, blev utsett till Årets Vinland så kommer här några utdrag av de övriga vin(n)arna!

ÅRETS VITA VIN(N)ARE – (placering, vin, importör)

Det bästa bland trotjänarna på den svenska vinlistan

Not: Roligt att se ett av mina egna favoritviner i topp, Anselmo Mendes Alvarinho Contacto, som jag förövrigt skrev om tidigare. Underbart vin som gillas skarpt!

ÅRETS RÖDA VIN(N)ARE

Det bästa bland trotjänarna på den svenska vinlistan

ÅRETS FOLKVALDA VIN(N)ARE

Det bästa bland de viner som kvalat in via beställningssortimentet (mousserande, vita, röda och rosé)

Not: Georg Breuer vet vi sedan tidigare gör mycket bra Riesling, men denna har jag inte hunnit prova ännu. Spännande!

ÅRETS VITA NYKOMLINGAR

Det bästa bland strategiska lanseringar

ÅRETS RÖDA NYKOMLINGAR

Det bästa bland strategiska lanseringar.

Not: Även här tog en av de egna favoriterna, Taurasi Fatica Contadina, en plats på topp tre. Har tidgare skrivit om också den! Ett mycket bra köp!

Var en hel del vin(n)are i de olika kategorierna som jag själv inte provat tidigare, självklart måste detta åtgärdas och samtliga är nu satta på inköpslistan. Har du testat någon av dessa, lämna gärna en kommentar med Ditt omdöme!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

 

Annonser