Etiketter

, , , ,

Den digitala utvecklingen är fantastisk! Många av oss använder idag sk smartphones (iPhone/Android/MS8) och/eller olika läsplattor som t.ex. iPad. Vi samlar mer och mer av vår vardag i dessa manicker och med en uppsjö av tillgängliga sk appar så växer användningsområdet ständigt. Jag vill tipsa om fyra ”vin appar” som jag använder flitigt och kan rekommendera för den som är intresserad.

1. Vivino Wine Scanner

Fantastisk app där du scannar in bilden på vinet du dricker och får tillbaka all grunddata. Den globala databasen innehåller över 500.000 viner och växer ständigt. Gör egna noteringar, betygsätt, dela med vänner och ha fullkomlig koll på vilka viner du har provat och vad du tyckte om dem. Lättanvänd app som dessutom är gratis. Min personliga favoritapp! Vill du följa mina vineskapader på Vivino så är mitt namn ”Thomas B”.

2. Systembolaget Sök & Hitta

Systembolagets officiella app är naturligtvis ett måste. Här kan du söka på hela sortimentet, kolla priser och tillgänglighet hos valfritt Systembolag. Du kan lägga upp favoriter och också få en överblick om vilket vin som passar till vilken mat. Enkel att använda, snabb och naturligtvis också den gratis. Säga vad man vill om vårt kära monopol, men de är riktigt duktiga – till och med att skapa digitala hjälpmedel!

3. Wine Spectator WineRatings+

Wine Spectator är troligen en av världens mest ansedda vintidningar och har prenumeranter över precis hela världen. Deras vinprovning och betygsättning används av många som en bas när man själv köper vin. Med deras app kan man jämföra olika årgångar, se vilka betyg de olika vinerna fått, få tips och också lära sig lite mer om vin i allmänhet. Trevlig, gratis app!

4. WineStein Sommelier

Att para ihop ett vin med passande mat, eller tvärtom, är sannerligen en konst i sig själv. Men lyckas man så lyfter oftast vinet maten till nya höjder och tvärtom – den totala upplevelsen blir genast ett par snäpp bättre. De flesta av oss har inte en sommelier utbildning i bagaget och får förlita oss på det vi lär oss genom åren. Denna app hjälper dock på ett förnämligt sätt till att kombinera ditt vin med rätt maträtt, eller ditt recept med det rätta vinet. Att ha sin egen sommelier på fickan är inte helt fel!

Har du egna favorit appar? Tipsa gärna genom att lämna en kommentar!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,,

Annonser