Etiketter

, , , , , ,

Gårdagskvällen bjöd på skaldjursfrossa. En egengjord, helt gudomlig hummersoppa följdes av vinkokta knivmusslor, kamtjatkakrabba och färska räkor. Underbart gott och till det hela serverades en flaska Anselmo Mendes Avarinho Contact 2011 från distriktet Vinho Verde i norra Portugal. Och låt mig slå fast en sak direkt, detta vin var helt fantastiskt och passade som ”hand i handske” med skaldjuren. Vi har helt enkelt hittat ett nytt favoritvin, den saken är klar.

Producenten, Anselmo Mendes, som 2010 utsågs till Årets Producent av tidningen Revista do Vinhos i Portugal, anses i allmänhet vara en av Portugals främsta vinmakare. Vinet är gjort på druvan Alvarinho (Albariño på spanska) som främst växer i det karga, mineralrika nordvästra hörnet av Iberiska halvön, dvs i nord västra Spanien och norra Portugal. Druvan anses av många som den absolut bästa gröna druvan i den iberiska regionen och levererar fruktiga, friska viner med en härlig mineralton. Det här vinet, Alvarinho Contacto 2011, har fått extra lång skalkontakt, vilket har gjort det särskilt koncentrerat och fruktigt med lång, härlig eftersmak.

Anselmo Mendes Alvarinho Contacto 2011 (nr 6707)

Pris: 119 kr – vilket får betecknas som MYCKET prisvärt!

Doft: Generös, frisk och nyanserat fruktig doft med inslag av gröna äpplen, örter, gräs, ananas och citrus.

Smak: Medelfyllig, torr, frisk, varm och extremt välbalanserad smak. Kraftiga smaker som påminner om lime, grönt äpple, persika, aprikos, jasmin och mineral. Härligt lång eftersmak. Mums!

Passar: Skaldjur och fisk i alla former, som en härlig aperitif.

Betyg

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 

 

Annonser