Etiketter

, , , ,

Senhöstens primörer finns fortfarande i butikerna. Vill slå ett slag för den helt fantastiska rödbetan, som med sin sötma och karaktär passar alldeles utmärkt till en god köttbit. Speciellt i kombination med den lite peppriga ruccolan och den smakrika chevre osten. Detta recept är gudomligt och så enkelt att man nästa får skämmas. Alla som provat har tagit den till sitt hjärta och den serveras numera regelbundet som en favorit i bekantskapskretsen.

Detta behövs för 4 personer:

  • Rödbetor, ca 1 kg
  • Chevre, ca 250 gr
  • Ruccola, en påse
  • En god olivolja

Skala och koka rödbetorna. Låt svalna något och klyfta dem. Lägg ut ruccolan på ett serveringsfat, lägg på rödbetsklyftorna. Ringla över en god, smakrik olivolja i önskad mängd. Toppa med smulad chevre. Klart att servera.

Själv brukar jag njuta detta tillsammans med en god, mör köttbit som t.ex. en entrecote eller en ryggbiff. Med en bruschetta som förrätt och en pannacotta som dessert blir detta en fullständigt underbar, men ack så enkel, middag med italiensk touch. Vinmässigt passar en Ripassa, eller ett Montepulciano, mycket bra till.

Prova och låt mig veta vad Du tycker!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

 

Annonser