Etiketter

, ,

Ett supergott vin som passar både ljumma sommarkvällar och kommande höstgrytor är Cantina Zaccagnini Dal Tralcetto, en druvtypisk italiensk Montepulciano som i folkmun brukar benämnas ”pinnvinet”. Druvorna kommer från Zaccagninis egna vingårdar i Catignano Varano och vinet görs enligt senaste teknik med maceration, temperaturkontrollerad jäsning på tankar av rostfritt stål och försiktig pressning. Vinet har fått sex månaders fatlagring innan det tappas upp. Vinet var prisvärt redan tidigare, men måste nu anses som mycket prisvärt i den helt nysläppta 3-liters boxen!
 

Cantina Zaccagnini Dal Tralceto (nr 3023)

 
Pris: 99 kr (flaska), 239 kr (box)
 
Smak: Vinet har en tät, fruktig doft av mogna, mörka körsbär, viol med en mild rökighet och en medelfyllig, generös, typisk montepulciano-smak av mörka körsbär, svartpeppar och viol. Syran är angenäm och tanninerna fruktiga med bra balans och struktur.
 
Passar: Smakrika antipastirätter, mustiga pastarätter och tufft smaksatt pizza samt till smakrika rätter av nöt, lamm eller lättare vilt. Eller varför inte en smakrik höstsoppa.
 
Betyg
Annonser